Thorvaldsen på Nysø

En lydfortælling

Kulturformidler Birgitte Langsted (billedet) har tilrettelagt og produceret lydfortællingen "Thorvaldsen på Nysø". Medvirkende er også kunsthistoriker og overinspektør Margrethe Floryan, Thorvaldsens Museum, og kulturformidler Anne Mette Liedecke Dall, Thorvaldsen Samlingen på Nysø. Lydmand Mads Kaarde har bidraget med  udvalgte lyde.

Kulturformidler Birgitte Langsted (billedet) har tilrettelagt og produceret lydfortællingen "Thorvaldsen på Nysø". Medvirkende er også kunsthistoriker og overinspektør Margrethe Floryan, Thorvaldsens Museum, og kulturformidler Anne Mette Liedecke Dall, Thorvaldsen Samlingen på Nysø. Lydmand Mads Kaarde har bidraget med udvalgte lyde.

Om aftenen den 4. juni 1839 ankom billedhuggeren Bertel Thorvaldsen til herregården Nysø ved Præstø. Baronesse Christine Stampe var selv rejst til hovedstaden for at hente den berømte billedhugger på landet - kronprinsen havde spurgt, om hun ville tage sig af Thorvaldsen, efter at han som en kunstens konge var vendt tilbage til sit fødeland efter mere end 40 år i Rom.
I lydfortællingen får du ikke alene dén historie på en helt ny, poetisk måde; du får også placeret Thorvaldsen og hans betydning i kunsthistorien. Det er kulturformidler Birgitte Langsted, der har sat det hele smukt sammen.
Lyt til den fine fortælling lige her:
 
Tilrettelæggelse og produktion: Kulturformidler Birgitte Langsted.
Medvirkende: Kulturformidler Birgitte Langsted, kunsthistoriker og overinspektør ved Thorvaldsens Museum, Margrethe Floryan, samt kulturformidler ved Thorvaldsen Samlingen på Nysø, cand.mag. Anne Mette Liedecke Dall. Lydmand Mads Kaarde, Silverback Consult, har bidraget med udvalgte lydoptagelser.
Lydfortællingen er produceret for Thorvaldsen Samlingen på Nysø i samarbejde med kulturformidler Birgitte Langsted, Margrethe Floryan, Thorvaldsens Museum, og lydmand Mads Kaarde og med støtte fra Augustinus Fonden og Knud Højgaards Fond.