Skoletjeneste

Vores undervisningsforløb er udviklet i samarbejde med lærere, elever og samarbejdspartnere og støtter op om læringsmålene i fagene billedkunst, dansk og historie (3.-10. klasse).

Se vores forløb her skoletjenesten.dk og book på 22 84 62 66 eller på thorvaldsensamlingen@gmail.com 

 

SKOLETJENESTE I EN CORONATID

I kan trygt komme til undervisning hos os. Når vi har skoleklasser på besøg, sørger vi for, at der ikke er andre i museet samtidig. Vores formidler er vaccineret og har altid en gyldig negativ pcr-test. Undervejs spritter vi af og holder afstand. 

 

Undervisningsforløb, byhistorie i børnehøjde og pakkeløsninger er GRATIS for folkeskoler i Vordingborg Kommune via Åben Skole.

 

UNDERVISNINGSFORLØB I

THORVALDSEN SAMLINGEN PÅ NYSØ

 

INDSKOLING, MELLEMTRIN OG UDSKOLING

 

Thorvaldsen og H.C. Andersen (3.-6. kl.)

Jul med Thorvaldsen (3.-6. kl.)

Tegn med Thorvaldsen (3.-10. kl.)

Thorvaldsen og Nysø (5.-10. kl.)

H.C. Andersen, eventyrene og Nysø (5.-10. kl.)

Historien om herregården Nysø (5.-10. kl.)

Thorvaldsens kirkelige motiver (7.-10. kl.)

Fra selvportrætstatue til selfiekultur (7.-10. kl.)

Løb i fodsporene på guldalderens helte (7.-10. kl.)

 

 

SKRÆDDERSYEDE FORLØB

 

Kontakt os, hvis du er interesseret i et skræddersyet forløb.

 

PÅ SPORET AF PRÆSTØ

– byhistorie i børnehøjde

 

Som noget nyt tilbyder skoletjenesten i Thorvaldsen Samlingen på Nysø nu også byhistorie i børnehøjde (7-12 år). "På sporet af Præstø" er byhistorie i børnehøjde, hvor I 8 forskellige steder i byen hører om borgere og gæster i Præstø anno 1840. På små kort fortæller personerne om en hændelse eller begivenhed fra deres liv, og dilemmaer og andre små opgaver diskuteres og løses af eleverne undervejs.

Mød fx apoteker og barber H.C Aarsleff, hvis mest berømte kunde var eventyrdigteren H.C. Andersen, kammerjomfruen Marie Høbye fra herregården Nysø, der løber et ærinde i byen for sin frue, baronesse Christine Stampe, og den forældreløse pige Ane, der bor i pleje hos enken Karen.

Til sammen udgør personerne en række af de mennesker, der enten boede i eller gæstede Præstø i 1840, der talte alle lige fra det forældreløse plejebarn til den velbeslåede godsejer og baron.  

Kontakt os på 22 84 62 66 og hør nærmere om posteløbet.

 

 

PAKKELØSNINGER

– hvis I har mere end et par timer til rådighed ...

  

... så har vi pakkeløsninger klar til jer. Vi samarbejder med en række kulturinstitutioner i nærområdet, og derfor har I mulighed for at kombinere jeres besøg i Thorvaldsen Samlingen på Nysø med et besøg på en eller flere af de andre spændende lokaliteter.

Vi står for kontakt og koordinering, så I kan fokusere på at nyde turen!

Læs mere om de forskellige kulturinstitutioner herunder, og kontakt os på tlf. 22 84 62 66 for at bestille en pakkeløsning.

 

Vores samarbejdspartnere

 

Grundtvigs Mindestuer 

N.F.S. Grundtvig (1783-1872) var en nær ven af Thorvaldsen og familien Stampe på Nysø. Han blev født i Udby Præstegård, kun 10 km fra Nysø Gods, og her er der i dag indrettet et fint museum for Grundtvig. I museet oplever I bl.a. hans arbejdsværelse og får historien Grundtvigs liv, hans hustruer og børn samt hans betydning for Danmark.
Ved besøget kan I samtidig besøge Udby Kirke, hvor Grundtvig selv kortvarigt har været præst. Sidst, men ikke mindst, har I også mulighed for at spadsere en tur i den dejlige præstegårdshave og gå en tur op på kirkegårdsbakken, hvor Grundtvigs far ligger begravet. Her er en smuk udsigt ud over hele området.
Voksne: 40 kr.
Børn: 15 kr.  

Læs mere her.

 

Jungshoved Kirke

Jungshoved Kirke ligger knap 10 km fra Thorvaldsen Samlingen på Nysø. Ved juletid 1839 udførte Thorvaldsen kirkens altertavle, og derudover er døbefonten en kopi af den døbefont, som Thorvaldsen lavede til Brahetrolleborg på Fyn i 1820. Vi har et undervisningsforløb om Thorvaldsens kirkelig kunst i Jungshoved Kirke, men I har også mulighed for at besøge kirken på egen hånd eller med kirkens omviser. 
Det er gratis at besøge Jungshoved Kirke.

Læs mere her.

 

Præstø Brandmuseum – oplev unikke gamle brandsprøjter, og få historien om fire storbrande i Præstøs historie

Præstø Brandmuseum ligger på havnen i Præstø og tæt ved rutebilstationen. Her oplever I smukke gamle brandsprøjter tilbage fra 1700-tallet, herunder også en flot brandsprøjte fra Nysø. I får historien om brandværnets vigtige arbejde i gamle dage og ikke mindst historien om de fire dramatiske storbrande, der har hærget Præstø gennem tiden og haft betydning for byens udvikling. Opgaver til eleverne undervejs.
Det er gratis at besøge Præstø Brandmuseum.

Læs mere her.

 

Præstø Kirke 

Præstø Kirke er byens ældste bygning og et spændende besøg på jeres tur. Arkitekturen, historien og ikke mindst den smukke kunst i kirken, herunder et epifitafium (et mindesmærke) med Nysøs første ejer, Jens Lauridsen, der her er portrætteret med sine forældre og søskende. I har mulighed for at besøge kirken på egen hånd eller med formidler. Præstø Kirke ligger i gåafstand til rutebilstationen.
Det er gratis at besøge Præstø Kirke.

Læs mere her.

 

Rødeled – Danmarks ældst fungerende pottemageri

I pottemageriet Rødeled fra 1888 oplever I, hvordan det gamle kunsthåndværk fungerer i dag, samtidig med at I får den levende fortælling om pottemageriets historie. 
Det er gratis at besøge Rødeled.

Læs mere her.