Praktisk info

Åbningstider 2021

Museet er lukket for sæsonen – men du kan stadig besøge os ...

Hold øje med vores 'Kalender' her på hjemmesiden, og følg os Facebook – begge steder annonceres vores arrangementer året igennem. 

Du er også altid meget velkommen til at kontakte os for at høre nærmere om mulighederne for åbning uden for sæsonen samt bestilling af omvisninger for både større og mindre grupper. 

Vores skoletjeneste har åbent året rundt. Læs om vores forløb på skoletjenesten.dk (søg på Thorvaldsen Samlingen på Nysø), eller kontakt formidler Anne Mette Liedecke Dall på tlf. 22 84 62 66 for at høre nærmere.

Entré
Voksen: 50 kr.
Børn til og med 18 år: Gratis
Entrébilletten giver adgang til museet og en del af Nysøs smukke have. Hunde skal føres i snor i haven.

Nysø Gods er privat bolig, og der er derfor ikke adgang til selve godset. 

Kontakt
E-mail: thorvaldsensamlingen@gmail.com 
Tlf.: + 45 22 84 62 66

Bestil en omvisning 
Kom tættere på historien med en omvisning. Her fortæller vores erfarne omvisere om Thorvaldsens kunst og tid hos familien Stampe på Nysø. I har også mulighed for at kombinere omvisningen i museet med en havevandring, hvor I også får historien om haven og det kunstneriske fællesskab på Nysø i guldalderen.

Omvisning i museet (1 time): 300 kr. + 50 kr. per gæst
Omvisning + havevandring (1,5 time): 400 kr. + 50 kr. per gæst  

Af hensyn til vores øvrige gæster ligger omvisningerne gerne uden for vores almindelige åbningstid. 

Der kan som udgangspunkt være 20 personer per omvisning. Er I flere, så kontakt vores koordinator for omvisninger, Carsten Honoré, og hør, hvordan jeres besøg kan tilrettelægges. Carsten er også behjælpelig ift. byvandringer i Præstø. 

Museumsbutikken
I museumsbutikken har vi afstøbninger, bøger, plakater, postkort og merchandise, der alt sammen relaterer sig til historien om Thorvaldsen, guldalderen, herregårdskultur og personkredsen omkring familien Stampe.

Som noget nyt kan du nu købe museets egen guldalderkaffe og -te. Vores guldalderkaffe er fine hele arabica-bønner fra Latinamerika – det helt nye kaffeområde i guldalderen. Med kaffeposen følger en lille historie fra Thorvaldsens 70-års fødselsdag, som han fejrede på Nysø. Vores guldalder-te er en ren storbladet indisk Assam-te, som kom til Danmark omkring 1840. Thorvaldsen og H.C. Andersen har med al sandsynlighed været blandt de første til at smage teen herhjemme, formentlig også på Nysø. Med teposen følger en lille historie om dengang, H.C. Andersen blev inviteret til te hos Christine Stampe. 

Både vores guldalderkaffe og -te er oplagte som fx værtindegaver.

Guldalderkaffe. 250 g. 45 kr.
Guldalder-te: Til te hos Christine Stampe. 100 g. 40 kr.
Kaffe- og teposerne kan også bestilles på thorvaldsensamlingen@gmail.com eller på telefon 22 84 62 66.
Levering i hele landet.

Vores Guldalderkaffe og -te er blevet til i samarbejde med Danmarks førende forsker inden for kaffe- og tehistorie, Anette Hoff.  Præstøs eksklusive kaffe- og tehus, Frk. Lundgren, er vores leverandør.

Find vej
Thorvaldsen Samlingen på Nysø
Nysøvej 5
4720 Præstø
Danmark

Parkering

Parkeringsplads for biler og busser på Nysøvej. Gå herfra til godsets gule indgangsport – museet ligger til venstre i godsets østlige kavalerfløj (tættest ved haven). Det er ikke tilladt at parkere i godsets ladegård.

Transport
Linje 661R og 102A kører fra Vordingborg til Præstø St. (Havnevej).
Linje 620R kører fra Næstved til Præstø St. (Havnevej).
Fra Præstø St. (Havnevej) er der 15 minutters gang langs Præstø Fjord til museet.