Praktisk info

Åbningstider

Museets faste åbningssæson er søndage fra april til august. Men du kan sagtens besøge os uden for sæsonen – også uden ekstra beregning. Vi åbner gerne uden for den faste sæson, så tøv ikke med at kontakte os på
tlf. 22 84 62 66. 

Entré
Voksen: 50 kr.
Børn til og med 18 år: Gratis
Entrébilletten giver adgang til museet og en del af Nysøs smukke have. Hunde føres i snor i haven.

Nysø Gods er privat bolig, og der er derfor ikke adgang til selve godset. 

Kontakt
E-mail: thorvaldsensamlingen@gmail.com 
Tlf.: + 45 22 84 62 66

Arrangementer
Vi inviterer til arrangementer året igennem. Læs mere om kommende arrangementer her, og følg os også på Facebook, hvor vores aktiviteter også løbende omtales.

Omvisninger 
Du kan bestille omvisninger for større eller mindre grupper året rundt. På vores omvisninger kommer I tættere på historien, når en af vores erfarne omvisere fortæller om Thorvaldsens kunst og tid hos familien Stampe på Nysø.
I kan kombinere omvisningen i museet med en havevandring, så I også får historien om det oprindelige barokanlæg og guldalderens kunstneriske fællesskab, herunder H.C. Andersens inspiration til eventyr som "Nattegalen" og "Ole lukøje", med i jeres fortælling.

Omvisning i museet (1 time): 300 kr. + 50 kr. per gæst
Omvisning + havevandring (1,5 time): 400 kr. + 50 kr. per gæst  

Der kan som udgangspunkt være 20 personer per omvisning. Er I flere, så kontakt vores koordinator for omvisninger, Carsten Honoré, og hør, hvordan jeres besøg kan tilrettelægges. Carsten er også behjælpelig ift. byvandringer i Præstø. 

Skoletjeneste
Vores skoletjeneste er åben året rundt. Vi tilbyder undervisningsforløb for 3.-10. klasse om Thorvaldsens kunst, herregårdskultur, H.C. Andersen og guldalderens andre helte, der også kom på Nysø.
Vi tilbyder også pakkeløsninger til skoler. Her kan I kombinere jeres besøg hos os med et besøg hos en af de kulturinstitutioner, vi samarbejder med. Vi står for kontakt og planlægning – så I bare kan nyde jeres tur!
Læs mere her og på skoletjenesten.dk og kontakt formidler Anne Mette Liedecke Dall på 22 84 62 66.

Museumsbutikken
I museumsbutikken kan du nemt finde din næste værtindegave  eller forkæle dig selv med et minde fra dig besøg. Vi har en lille afstøbning med Thorvaldsens selvportræt, bøger, plakater, postkort og merchandise, der alt sammen relaterer sig til historien om Thorvaldsen, guldalderen, herregårdskultur og personkredsen omkring familien Stampe.

Som noget nyt har vi fået guldalderkaffe og -te i butikken. Vores guldalderkaffe er hele fine arabicabønner fra Latinamerika; guldalderens nye kaffedistrikt. Med kaffeposen følger en lille historie fra Thorvaldsens 70-års fødselsdag, som han fejrede på Nysø. Vores guldalder-te er en ren storbladet indisk Assam-te, som var højmoderne og serveredes på herregårdene fra 1840erne. Med teposen følger en lille historie om, da H.C. Andersen blev inviteret til te hos Christine Stampe. 

Kaffe- og teposerne er oplagte værtindegaver.

Levering i hele landet. Bestil på 22 84 62 66 eller på thorvaldsensamlingen@gmail.com

Guldalderkaffe (250 g): 45 kr.
Guldalder-te (100 g): 40 kr.

Find vej
Thorvaldsen Samlingen på Nysø
Nysøvej 5
4720 Præstø
Danmark

Parkering

Parkeringsplads for biler og busser på Nysøvej. Gå herfra til godsets gule indgangsport – museet ligger til venstre i godsets østlige kavalerfløj (tættest ved haven). Det er ikke tilladt at parkere i godsets ladegård.

Transport
Linje 661R og 102A kører fra Vordingborg til Præstø St. (Havnevej).
Linje 620R kører fra Næstved til Præstø St. (Havnevej).
Fra Præstø St. (Havnevej) er der ca. 15 minutters gang til museet.