Foredrag

Har I ikke mulighed for at komme til museet, og vil I alligevel gerne have den flotte historie om Thorvaldsen og Nysø til fx jeres forenings eller virksomheds næste møde, så bestil foredraget "Thorvaldsens liv og kunst på Nysø".

FOREDRAG

I foredraget "Thorvaldsens liv og kunst på Nysø" fortæller formidler og underviser, cand.mag. Anne Mette Liedecke Dall den fantastiske, men for mange helt ukendte historie om Danmarks verdensberømte danske billedhugger Bertel Thorvaldsens sidste fem leveår, hvor han helst opholdt sig hos familien Stampe på herregården Nysø ved Præstø. 

Thorvaldsen er på dette tidspunkt tæt på de 70 og Europas mest eftertragtede billedhugger. I mere end 40 år har han boet i kunstens centrum, Rom, i Italien, hvor han har arbejdet og omgivet sig med tidens største kunstnere. Nu er Thorvaldsen vendt tilbage til Danmark, hvor han bliver en nær ven af familien Stampe på Nysø. Selv siger Thorvaldsen til Christine Stampe, at han her oplever den lykkeligste periode i sit liv.

Hos familien Stampe arbejder Thorvaldsen med fornyet energi på sin kunst, og på Nysø bliver flere epokegørende værker til, herunder Thorvaldsens selvportrætstatue i naturlig størrelse samt to familiestykker, der bl.a. viser ham under arbejdet hos familien Stampe.   

På Nysø bliver Thorvaldsen en del af det kunstneriske fællesskab, der allerede eksisterer på Nysø, og som bl.a. tæller store navne som H.C. Andersen, N.F.S. Grundtvig og B.S. Ingemann, der alle hører til familiens kreds.  

Varighed: 2 timer

Kontakt museet på tlf. 22 84 62 66 ved forespørgsel på foredrag.

Billede: Udendørs foredrag for Skt. Georgs Gilderne, 2022.