Åbningstider og booking

Vi har ekstra åbent denne weekenden (27.-29. maj) i forbindelse med Fransk Forår i Præstø.

Fredag og søndag har vi åbent fra kl. 11-16.

Lørdag har vi åbent fra kl. 11-14. Lørdag fra kl. 15-15.45 spiller blæserkvintetten Vindtro franske og danske toner af Jacques Ibert og Carl Nielsen– få billetter (75 kr.) tilbage. Bestilles på 22 84 62 66. Billetten inkluderer et glas vin og adgang til Nysø Have. Efter koncerten er der også mulighed for at blive og se museet (også inkluderet i prisen).

_______

Du kan besøge Thorvaldsen Samlingen på Nysø året rundt efter aftale. Det koster ikke ekstra at besøge os uden for sæsonen. Af hensyn til vores planlægning skal besøget uden for normal åbningstid aftales 1-2 dage i forvejen.

Åbningssæson 2022

2. april-23. oktober.

 

Åbningstider 2. april-23. oktober 

Onsdag: 11-16

Lørdag: 11-16

Udover vores faste åbningstider holder vi ekstra åbent i løbet af året fx i skoleferier og ifm. arrangementer – se mere her.

Derudover kan du besøge os året rundt efter aftale. Det koster ikke ekstra, men besøget skal aftales 1-2 dage i forvejen. Kontakt os på tlf. 22 84 62 66.  

 

Entré

Voksen: 50 kr.

Børn og unge til og med 18 år: Gratis.


Entrébilletten til museet giver også adgang til en del af Nysøs smukke have. Fra havesiden kan du nyde en af Danmarks fineste herregårde fra 1600-tallet udefra, se over til Thorvaldsens atelier i den private have og fornemme historiens vingesus ved at spadsere i haven, hvor H.C. Andersen gik, da han en sommerdag i 1838 hørte nattergalens trille og blev inspireret til at skrive sit første udkast til eventyret "Nattergalen" under titlen "Nattergalen og Spilledaasen".

Nysø er privat bolig, og der er derfor ikke adgang til selve godset.  

Thorvaldsen Samlingen på Nysø er IKKE en del af Museum Sydøstdanmark. Årskort til Museum Sydøstdanmark gælder derfor ikke til Thorvaldsen Samlingen på Nysø. 

 

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller idéer til samarbejde.

Tlf.: + 45 22 84 62 66
E-mail: thorvaldsensamlingen@gmail.com 

Booking af omvisninger: kontakt koordinator for omvisninger, Carsten Honoré, på tlf. +45 60 69 50 39 

Følg os på Facebook

 

Booking af omvisninger for grupper – året rundt

Med vores omvisninger kommer I tættere på historien, når en af vores erfarne omvisere fortæller om Thorvaldsens kunst og tid hos familien Stampe på Nysø.

I har mulighed for at kombinere omvisningen i museet med en havevandring. Her får I også fortællingen om herregården Nysø, det oprindelige barokhaveanlæg samt Christine og Henrik Stampes have i guldalderen, herunder opførelsen af Thorvaldsens atelier i 1839. Derudover får I på havevandringen også historien om de af guldalderens store personligheder, der også kom her i guldalderen sammen med Thorvaldsen, bl.a. H.C. Andersen, N.F.S. Grundtvig, Adam Oehlenschläger og B.S. Ingemann.

Omvisning i museet (1 time): 300 kr. + 50 kr. per gæst
Omvisning + havevandring (1,5 time): 400 kr. + 50 kr. per gæst  

I forbindelse med vores omvisninger er der mulighed for at tilkøbe guldalderkaffe og -te + småkage til servering ude foran museet. Det koster 35 kr. pr. person. 

Der kan som udgangspunkt være 20 personer per omvisning. Er I flere, så kontakt os og hør, hvordan jeres besøg kan tilrettelægges. 

Omvisninger, havevandringer og evt. guldalderkaffe og -te m. småkage bestilles hos vores koordinator for omvisninger, Carsten Honoré på tlf. +45 60 69 50 39. Carsten er også behjælpelig ift. byvandringer i Præstø.

 

Booking for skoler – året rundt

Vi byder alle skoler velkommen i Thorvaldsen Samlingen på Nysø – året rundt. Vi tilbyder forskellige undervisningsforløb, som I kan se her. I kan også besøge os uden at vælge et undervisningsforløb. Ønsker I en klassisk omvisning og evt. en guidet havevandring, er der også mulighed for det. 

For at give jer den bedste oplevelse skal skoleklassers besøg meldes i forvejen på tlf. 22 84 62 66 eller ved at sende en mail til thorvaldsensamlingen@gmail.com

Vores undervisningsforløb er gratis for folkeskoler i Vordingborg Kommune via Åben Skole.

 

Museumsbutikken

I vores lille museumsbutik kan du finde din næste værtindegave eller et minde fra dit besøg hos os. På hylderne har vi bl.a. bøger om Bertel Thorvaldsen og hans kunst, en lille afstøbning med hans selvportræt, plakater, postkort og merchandise.

Derudover finder du enkelte kunstbøger og bøger om andre kunstnere, H.C. Andersens eventyr samt bøger af andre af de guldalderforfattere, der kom her, herunder N.F.S. Grundtvig og B.S. Ingemann. Har du lyst til at dykke ned i herregårdshistorien, har vi også bøger med artikler om Nysø og andre herregårde.  

I butikken finder du også vores guldalderkaffe og -te. Vores guldalderkaffe er fine hele arabicabønner fra Latinamerika; guldalderens nye kaffedistrikt. Med kaffeposen følger en lille historie fra Thorvaldsens 70-års fødselsdag, som blev fejret på Nysø. Vores guldalder-te er en ren storbladet indisk Assam-te, som var højmoderne på herregårdene i 1840erne. Med teposen følger en lille historie om den dag, da H.C. Andersen blev inviteret til te hos Christine Stampe, og hun kaldte ham "en sand maitre de plaisir" (en sand fornøjelsens mester). 

Kaffe- og teposerne er oplagte som værtindegaver. Leveres i hele landet. Bestil på 22 84 62 66 eller på thorvaldsensamlingen@gmail.com

Guldalderkaffe (250 g): 50 kr.
Guldalder-te (100 g): 45 kr.

 

Find vej


Thorvaldsen Samlingen på Nysø
Nysøvej 1
4720 Præstø
DanmarkParkering

Parkeringsplads for biler og busser på Nysøvej. Gå herfra langs Nysøvej til den gule port ved indgangen til godsets ladegård. Museet ligger her til venstre i godsets østlige kavalerfløj (tættest ved haven). Gangbesværede kan efter aftale med os parkere i ladegården.

 

Transport


Linje 661R og 102A kører fra Vordingborg til Præstø St. (Havnevej).
Linje 620R kører fra Næstved til Præstø St. (Havnevej).
Fra Præstø St. (Havnevej) er der ca. 15 minutters gang til museet.