Åbningstider og booking

KOM TIL JULEHYGGE FOR HELE FAMILIEN DEN. 4 DEC. KL. 13-15.

LÆS MERE OG TILMELD HER

Åbningssæson 2023

2. april-22. oktober.

 

Vi inviterer til arrangementer året rundt - se aktuelle begivenheder her.

 

Åbningstider

Torsdag: 11-16

Søndag: 11-16

Du kan derudover besøge museet året rundt efter aftale (juli undtaget). Det koster ikke ekstra at besøge museet uden for sæsonen, men besøget skal aftales min. 1-2 dage i forvejen. Kontakt os på tlf. 22 84 62 66.  

 

Entré til museet 

Voksen: 50 kr.

Børn og unge til og med 18 år: Gratis.

 

Entré til Nysø Have

Du er velkommen i Nysø Have. Her kan du spadsere en skøn tur og nyde haven, udsigten ud over Præstø Fjord og ind mod byen, og ikke mindst kan du se over til Thorvaldsens smukke atelier i den private have.

Voksen: 15 kr. 

Børn op til 12 år: Gratis.

Penge lægges i postkassen ved indgangen til Nysø Have. I museets åbningstid kan billetten til haven købes via MobilePay i museet.

Hunde føres i snor.

Nysø Have danner rammen om en af Danmarks fineste herregårde fra 1600-tallet, og oprindeligt blev haven anlagt med inspiration fra Versailles i Frankrig.

Da haven i 1800-tallet var omlagt i landskabelig romantisk stil, gik H.C. Andersen her en sommerdag i 1838 og blev inspireret til at skrive eventyret "Nattergalen". 

I dag fremtræder Nysø Have som en moderne herregårdshave med et stort parklignende anlæg. I haven er der nogle af træerne tilbage fra H.C. Andersens og Thorvaldsens tid, blandt andet den store smukke rødbøg og flere egetræer. 

 

Betaling – MobilePay eller kontant

Du kan betale med MobilePay og kontanter i museet. Vi tager ikke imod kreditkort. 

 

Herregården Nysø er privat bolig. Der er derfor ikke adgang til selve hovebygningen og den private del af haven.  

Thorvaldsen Samlingen på Nysø er IKKE en del af Museum Sydøstdanmark.
Årskort til Museum Sydøstdanmark gælder derfor 
ikke til Thorvaldsen Samlingen på Nysø. 

 

 

Booking af omvisninger for grupper – året rundt

Med vores omvisninger kommer I tættere på historien, når en af vores erfarne omvisere fortæller om Thorvaldsens kunst og tid hos familien Stampe på Nysø.

I har mulighed for at kombinere omvisningen i museet med en havevandring. Her får I også fortællingen om herregården Nysø, det oprindelige barokhaveanlæg samt Christine og Henrik Stampes have i guldalderen, herunder opførelsen af Thorvaldsens atelier i 1839. Derudover får I på havevandringen også historien om de af guldalderens store personligheder, der også kom her i guldalderen sammen med Thorvaldsen, bl.a. H.C. Andersen, N.F.S. Grundtvig, Adam Oehlenschläger og B.S. Ingemann.

Omvisning i museet (1 time): 300 kr. + 50 kr. per gæst. Adgang til Nysø Have kan tilkøbes for 15 kr. pr. gæst.
Omvisning + havevandring (1,5 time): 400 kr. + 65 kr. per gæst  

I forbindelse med vores omvisninger er der mulighed for at tilkøbe guldalderkaffe og -te + småkage til servering ude foran museet. Det koster 35 kr. pr. person. 

Der kan som udgangspunkt være 20 gæster pr. omvisning. Er I flere, så kontakt os og hør, hvordan vi kan tilrettelægge jeres besøg. 

Omvisninger, havevandringer og evt. guldalderkaffe og -te m. småkage bestilles hos vores koordinator for omvisninger, Carsten Honoré på tlf. +45 60 69 50 39. 

Booking af byvandring

Via museet kan du også bestille en byvandring med en af vores omvisere. Bestil en byvandring, eller kombinér den fx også med en omvisning og/eller et besøg i museet før eller efter turen rundt i byen. 

Kontakt vores omviser og byvandrer Carsten Honoré på tlf. +45 60 69 50 39, og hør nærmere om mulighederne.   

Booking for skoler – året rundt

Vi byder alle skoler velkommen i Thorvaldsen Samlingen på Nysø – året rundt. Vi tilbyder forskellige undervisningsforløb, som I kan se her. I kan også besøge os uden at vælge et undervisningsforløb. Ønsker I en klassisk omvisning og evt. en guidet havevandring, er der også mulighed for det. 

For at give jer den bedste oplevelse skal skoleklassers besøg meldes i forvejen på tlf. 22 84 62 66 eller ved at sende en mail til thorvaldsensamlingen@gmail.com

Vores undervisningsforløb er gratis for folkeskoler i Vordingborg Kommune via Åben Skole.

 

Museumsbutikken

I vores lille museumsbutik kan du finde din næste værtindegave eller et minde fra dit besøg hos os. På hylderne har vi bl.a. bøger om Bertel Thorvaldsen og hans kunst, en lille afstøbning med hans selvportræt, plakater, postkort og merchandise.

Derudover finder du enkelte kunstbøger og bøger om andre kunstnere, H.C. Andersens eventyr samt bøger af andre af de guldalderforfattere, der kom her, herunder N.F.S. Grundtvig og B.S. Ingemann. Har du lyst til at dykke ned i herregårdshistorien, har vi også bøger med artikler om Nysø og andre herregårde.  

I butikken finder du også vores guldalderkaffe og -te. Vores guldalderkaffe er fine hele arabicabønner fra Latinamerika; guldalderens nye kaffedistrikt. Med kaffeposen følger en lille historie fra Thorvaldsens 70-års fødselsdag, som blev fejret på Nysø. Vores guldalder-te er en ren storbladet indisk Assam-te, som var højmoderne på herregårdene i 1840erne. Med teposen følger en lille historie om den dag, da H.C. Andersen blev inviteret til te hos Christine Stampe, og hun kaldte ham "en sand maitre de plaisir" (en sand fornøjelsens mester). 

Kaffe- og teposerne er oplagte som værtindegaver. Leveres i hele landet. Bestil på 22 84 62 66 eller på thorvaldsensamlingen@gmail.com

Guldalderkaffe (250 g): 50 kr.
Guldalder-te (100 g): 45 kr.

Find vej

Thorvaldsen Samlingen på Nysø
Nysøvej 1
4720 Præstø
Danmark

Thorvaldsen Samlingen på Nysø ligger i den østlige kavalerfløj i ladegården ved Nysø Gods.

 

Til fods fra Præstø 

Det er smukt at spadsere turen fra Præstø til Thorvaldsen Samlingen på Nysø. Det tager ca. 15 min.

turen langs Præstø Fjord, og nyd den udsigten ud over vandet. Kryds over Nysøvej, og spadsér den skønne tur i den mere end 350 år gamle lindeallé, som blev anlagt for at forbinde Nysø og Præstø. Det sidste stykke vej går du ad Nysøvej, indtil vejen svinger til venstre ind mod Nysø Gods. Gå gennem den gule port til ladegården. Museet ligger i den østlige kavalerfløj (se efter museumsskiltet).  

 

Parkering

Kommer du I bil, benytter du parkeringspladsen for biler og busser på Nysøvej. Herfra går du ad Nysøvej til den gule port ved indgangen til godsets ladegård. Det tager ca. 2 min. at gå fra parkeringspladsen til museet. Gangbesværede kan efter aftale med os parkere i ladegården.

 

Transport

Linje 661R og 102A kører fra Vordingborg til Præstø St. (Havnevej).
Linje 620R kører fra Næstved til Præstø St. (Havnevej).
Fra Præstø St. (Havnevej) er der ca. 15 minutters gang til museet.