Sæsonen 2021

Velkommen til sæsonen 2021
Når vi søndag den 25. april slår dørene op til sæsonen 2021, er det med en masse nye tiltag på programmet. Vi fejrer, at museerne igen må holde åbent – for vores vedkommende betyder det, at vi åbner sæsonen lidt tidligere end normalt, nemlig i den uge, hvor alle landets museer igen må åbne! Så vel mødt til den nye sæson fra søndag den 25. april kl. 11-16.

En moderne fortolkning af Thorvaldsens selvportrætstatue
I samlingen har vi fået en fotostat af maleren Lars Physants maleri Håbets transcendens. Portræt af Bertel Thorvaldsen med statuen af håbets gudinde Elpis, 2019. Du kan opleve Lars Physants fortolkning af Thorvaldsens selvportrætstatue Bertel Thorvaldsens selvportrætstatue med Håbets gudinde, 1839, i samlingen.

Særåbninger i sæsonen
Museet vil holde særåbent ved flere lejligheder i 2021, og i løbet af vores åbningsperiode kan man også opleve kunsten på en ny måde. Hold øje med program for de enkelte begivenheder her på hjemmesiden og på Facebook. Ved spørgsmål kontakt Anne Mette Liedecke Dall på tlf. 22 84 62 66 eller på thorvaldsensamlingen@gmail.com.

25.-27. juni. Litteratur ved Præstø Fjord
I forbindelse med festivalen Litteratur ved Præstø Fjord, som finder sted 25.-27. juni, hylder Thorvaldsen Samlingen på Nysø også litteraturen under overskriften Litteraturhistorier fra Nysø. Det betyder blandt andet, at du i museets åbningstid kan opleve et litterært spor i samlingen. Flere af Thorvaldsens værker har en litterær reference, og i løbet af festivalen sætter vi skilte op ved udvalgte værker, som fortæller den litteraturhistorie, der ligger bag det enkelte værk.

Du vil også kunne komme tættere på de forfattere, som kom på Nysø i anden halvdel af guldalderen, herunder H.C. Andersen, N.F.S. Grundtvig, B.S. Ingemann, A. Oehlenschläger og C. og R. Hauch, når vi formidler historierne om dem og deres værker.

De lange lyse aftener
I løbet af sommeren holder vi åben tre sommeraftener. Dato og nærmere program følger snarest her og på Facebook.

12.-14. september
Gyldne Dage i Præstø. Når den historiske festival Gyldne Dage i Præstø skal løbe af stablen til september, er Thorvaldsen Samlingen på Nysø også med. Museet er åbent og programmet byder både på havevandring og faglig omvisning samt oplæsning og genfortælling af nogle af de eventyr, H.C. Andersen skrev på under sine ophold på Nysø og Christinelund og et kig ind i madhistorien på Nysø, hvor vi bliver klogere på, hvad man egentlig spiste på Nysø både til hverdag og fest.

Uge 42
Vi er ved at planlægge en særåbning i sidste weekend af efterårsferien! Nærmere info følger snarest.

19. november 
Vi fejrer Thorvaldsens fødselsdag den 19. november. Nærmere program følger.

Juleåbent
I 2020 var vi desværre nødt til at aflyse vores planlagte juleåbning i museet, men I skal ikke snydes for dette hyggelige arrangement, hvor I kan komme og høre om julen på Nysø i guldalderen, når cand.mag. Anne Mette Liedecke Dall fortæller om Christine Stampes forberedelser til julen, som også billedhuggeren Bertel Thorvaldsen gerne deltog i. Anne Mette fortæller også om nogle af de værker, Thorvaldsen udførte på Nysø ved jule- og vintertid.