Sæsonen 2021

Velkommen til sæsonen 2021

Her finder du omtale af vores forskellige arrangementer og særåbninger i løber af stablen i løbet af sæsonen.

En moderne fortolkning af Thorvaldsens selvportrætstatue
I samlingen har vi til denne sæson modtaget en fotostat af maleren Lars Physants maleri "Håbets transcendens. Portræt af Bertel Thorvaldsen med statuen af håbets gudinde Elpis" (2019). Du kan opleve Lars Physants fortolkning af Thorvaldsens selvportrætstatue ved siden af Bertel Thorvaldsens egen selvportrætstatue med Håbets gudinde, 1839.

Særåbninger i sæsonen
Vi holder særåbent ved flere lejligheder i 2021 – nogle arrangementer er på plads, andre kommer til løbende. Så hold øje her og på vores facebook-profil.

Ved spørgsmål kontakt formidler Anne Mette Liedecke Dall på tlf. 22 84 62 66 eller på thorvaldsensamlingen@gmail.com.

9. maj. Begynd dagen med kunsthistorier og guldalderkaffe/-te

Begynd denne søndag formiddag med kunst og kaffe/te, når museets formidler Anne Mette Liedecke Dall inviterer til gratis særomvisning om den verdensberømte danske billedhugger Bertel Thorvaldsen liv og kunst på Nysø. Efter omvisningen bydes på museets nye guldalderkaffe og -te udendørs.

I de sidste knap fem år af sit liv kommer Bertel Thorvaldsen ofte hos familien Stampe på Nysø Gods nær Præstø Fjord. Her nyder han naturen, bliver del af en dejlig familie og arbejder uforstyrret og med ny energi på sin kunst. Hos familien Stampe samles Thorvaldsen også med flere andre af guldalderens store skønånder, herunder bl.a. digterne H.C. Andersen, N.F.S. Grundtvig og B.S. Ingemann. 

Se Thorvaldsens kunst, hør fortællingerne og nyd museets nye guldalderkaffe og -te. Efter omvisningen og kaffe/te kan I også spadsere en dejlig tur i Nysøs smukke have. 

Omvisningen og kaffe/te er gratis, når entréen til museet er betalt. 

TID: søndag den 9. maj kl. 9.30-10.45.
STED: Thorvaldsen Samlingen på Nysø. 
TILMELDING til Anne Mette Liedecke Dall på tlf. 22 84 62 66. 
ANTAL PLADSER: 9.

Coronapas/gyldig negativ test fremvises ved ankomst.

25.-27. juni. Litteratur ved Præstø Fjord
I forbindelse med festivalen Litteratur ved Præstø Fjord, som finder sted 25.-27. juni, hylder Thorvaldsen Samlingen på Nysø også litteraturen under overskriften Litteraturhistorier fra Nysø. Det betyder blandt andet, at du i museets åbningstid kan opleve et litterært spor i samlingen. Flere af Thorvaldsens værker har en litterær reference, og i løbet af festivalen sætter vi skilte op ved udvalgte værker, som fortæller den litteraturhistorie, der ligger bag det enkelte værk.

Du vil også kunne komme tættere på de forfattere, som kom på Nysø i anden halvdel af guldalderen, herunder H.C. Andersen, N.F.S. Grundtvig, B.S. Ingemann, A. Oehlenschläger og C. og R. Hauch, når vi formidler historierne om dem og deres værker.

De lange lyse aftener
I løbet af sommeren holder vi åben tre sommeraftener. Dato og nærmere program følger snarest her og på Facebook.

12.-14. september
Gyldne Dage i Præstø. Når den historiske festival Gyldne Dage i Præstø skal løbe af stablen til september, er Thorvaldsen Samlingen på Nysø også med. Museet er åbent og programmet byder både på havevandring og faglig omvisning samt oplæsning og genfortælling af nogle af de eventyr, H.C. Andersen skrev på under sine ophold på Nysø og Christinelund og et kig ind i madhistorien på Nysø, hvor vi bliver klogere på, hvad man egentlig spiste på Nysø både til hverdag og fest.

Uge 42
Vi er ved at planlægge en særåbning i sidste weekend af efterårsferien! Nærmere info følger snarest.

19. november 
Vi fejrer Thorvaldsens fødselsdag den 19. november. Nærmere program følger.

Juleåbent
I 2020 var vi desværre nødt til at aflyse vores planlagte juleåbning i museet, men I skal ikke snydes for dette hyggelige arrangement, hvor I kan komme og høre om julen på Nysø i guldalderen, når cand.mag. Anne Mette Liedecke Dall fortæller om Christine Stampes forberedelser til julen, som også billedhuggeren Bertel Thorvaldsen gerne deltog i. Anne Mette fortæller også om nogle af de værker, Thorvaldsen udførte på Nysø ved jule- og vintertid.