Nyheder

August-oktober

Augustinus Fonden og Knud Højgaards Fond støtter Thorvaldsen Samlingen på Nysø

Det er en stor glæde for os at kunne fortælle, at Augustinus Fonden og Knud Højgaards Fond har valgt at støtte museets projekt "Skole- og formidlingstjeneste i Thorvaldsen Samlingen på Nysø" med i alt 500.000 kr.

Vi er meget taknemmelige over, at de to fonde har valgt at støtte os, for det giver os mulighed for at kunne fortsætte vores målrettede arbejde med skoletjenesten henover de næste to år. Projektet bygger videre på det arbejde, vi skød i gang i 2020 med en bevilling fra A.P. Møller Fonden.

Det nye projekt løber af stablen i skoleårene 2021/22 og 2022/23, og målet er bl.a., at så mange elever som muligt skal få glæde og gavn af museets samling og hele stedet enorme kulturarv, samtidig med at vi arbejder for, at skoletilbuddene kan blive fremtidssikret og dermed faste.  

Vi glæder os helt vildt meget til at skulle opleve, undres og undersøge kunsten, historien og litteraturen med eleverne :-)

Uden fondsstøtte kunne projektet ikke realiseres – så endnu en gang tusind tak til Augustinus Fonden og Knud Højgaards Fond for at støtte op om projektet.

 

Juli

Samarbejde med Gammel Estrup

Når Herregårdenes Dag den 15. august 2021 løber af stablen for tredje år i træk, er vi med for første gang. Vi har indgået et samarbejde med Gammel Estrup, som står i spidsen for den spændende dag, hvor herregårde landet over repræsenteret med events, omvisninger mm.

I Thorvaldsen Samlingen på Nysø afholder vi udendørs omvisninger med fortællingen om, hvad det egentlig var for en herregård, billedhuggeren Bertel Thorvaldsen besøgte de sidste fem år af sit liv. Læs mere under fanebladet 'Kalender' og på vores Facebook-profil. 

Samarbejdet med Gammel Estrup betyder også et samarbejde omkring Herregårdenes Dag for skoler, hvor skoler fra 10. august til 17. august kan komme med deres klasse og få fortællingen om herregården Nysø i børnehøjde. Alt efter klassetrin tilrettelægges undervisningen, så det passer til klassens ønsker. Klassen får en gratis kasse med materialer om herregårdskultur, som kan benyttes på skolen før eller efter besøget. 

Kontakt formidler Anne Mette Liedecke Dall på tlf. 22 84 62 66 og hør mere. 

25. juni

I dag har vi hentet vores skilte med guldalderdigte og et uddrag af H.C. Andersens eventyr "Klokken", som du kan nyde denne weekend under festivalen Litteratur ved Præstø Fjord. Lørdag og søndag kan du fra 11-16 nyde dem i den gamle lindeallé, der forbinder Præstø med Nysø Gods.

Museet holder også åbent begge dage (11-16) og sætter i anledning af litteraturfestivalen fokus på Thorvaldsen og litteraturen under overskriften Litteraturhistorier fra Nysø. I museet har vi må tekster, der bl.a. viser de litterære referencer i nogle af Thorvaldsen værker.

9. maj

Guldalderkaffe og -te i butikken
Som noget helt nyt kan du nu købe museets egen Guldalderkaffe og -te i butikken. Vores Guldalderkaffe er fine hele arabicabønner fra Latinamerika, som var yderst populære i guldalderen. Med kaffeposen følger en lille historie fra Thorvaldsens 70-års fødselsdag. Baron Henrik Stampe skriver en festlig fødselsdagssang til Thorvaldsen, og af sangen fremgår det, at kaffe og varm kringle venter fødselaren.Vores guldalder-te, Til te hos Christine Stampe, er 1840ernes højmoderne storbladede indiske Assam-te, som Thorvaldsen og H.C. Andersen med al sandsynlighed er blandt de allerførste til at smage. Med teen følger en lille historie om dengang, H.C. Andersen blev inviteret til te hos Christine Stampe, og hvor hun kaldte ham "en sand maitre de plaisir" (en sand fornøjelsens mester).

Forkæl dig selv med Guldalderkaffe og Til te hos Christine Stampe – er også oplagte som værtindegaver!

Guldalderkaffe: 45 kr.
Til te hos Christine Stampe: 40 kr. 

Både Guldalderkaffe og Til te hos Christine Stampe kan også bestilles online på thorvaldsensamlingen@gmail.com eller på telefon 22 84 62 66. Leveres i hele landet.

Vores Guldalderkaffe og Til te hos Christine Stampe er blevet til i samarbejde med Annette Hoff, Danmarks førende forsker inden for kaffe- og tehistorie, samt Præstøs eksklusive kaffe- og tehus, Frk. Lundgren, som er vores leverandør.

25. april 2021

Nyfortolkning af Thorvaldsens selvportrætstatue

Til sæsonen 2021 kan vi præsentere en fotostat af kunstneren Lars Physants flotte maleri Håbets transcendens. Portræt af Bertel Thorvaldsen med statuen af håbets gudinde Elpis, 2019.

Maleriet er bestilt af Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskab og Danske Broderselskab og befinder sig i foreningen på Sølyst i Klampenborg. Undervejs i sin arbejdsproces var Lars Physant i Thorvaldsen Samlingen på Nysø for at studere Thorvaldsens selvportrætstatue og arbejde med forlægget til sit maleri. Alt sammen for at komme så tæt som muligt på sin model.

Glæd jer til at se Lars Physants spændende fortolkning af Thorvaldsens selvportrætstatue Bertel Thorvaldsens selvportrætstatue med Håbets gudinde, 1839.