Nyheder

9. maj

Guldalderkaffe og -te i butikken
Som noget helt nyt kan du nu købe museets egen Guldalderkaffe og -te i butikken. Vores Guldalderkaffe er fine hele arabicabønner fra Latinamerika, som var yderst populære i guldalderen. Med kaffeposen følger en lille historie fra Thorvaldsens 70-års fødselsdag. Baron Henrik Stampe skriver en festlig fødselsdagssang til Thorvaldsen, og af sangen fremgår det, at kaffe og varm kringle venter fødselaren.Vores guldalder-te, Til te hos Christine Stampe, er 1840ernes højmoderne storbladede indiske Assam-te, som Thorvaldsen og H.C. Andersen med al sandsynlighed er blandt de allerførste til at smage. Med teen følger en lille historie om dengang, H.C. Andersen blev inviteret til te hos Christine Stampe, og hvor hun kaldte ham "en sand maitre de plaisir" (en sand fornøjelsens mester).

Forkæl dig selv med Guldalderkaffe og Til te hos Christine Stampe – er også oplagte som værtindegaver!

Guldalderkaffe: 45 kr.
Til te hos Christine Stampe: 40 kr. 

Både Guldalderkaffe og Til te hos Christine Stampe kan også bestilles online på thorvaldsensamlingen@gmail.com eller på telefon 22 84 62 66. Leveres i hele landet.

Vores Guldalderkaffe og Til te hos Christine Stampe er blevet til i samarbejde med Annette Hoff, Danmarks førende forsker inden for kaffe- og tehistorie, samt Præstøs eksklusive kaffe- og tehus, Frk. Lundgren, som er vores leverandør.

 

25. april 2021

Nyfortolkning af Thorvaldsens selvportrætstatue

Til sæsonen 2021 kan vi præsentere en fotostat af kunstneren Lars Physants flotte maleri Håbets transcendens. Portræt af Bertel Thorvaldsen med statuen af håbets gudinde Elpis, 2019.

Maleriet er bestilt af Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskab og Danske Broderselskab og befinder sig i foreningen på Sølyst i Klampenborg. Undervejs i sin arbejdsproces var Lars Physant i Thorvaldsen Samlingen på Nysø for at studere Thorvaldsens selvportrætstatue og arbejde med forlægget til sit maleri. Alt sammen for at komme så tæt som muligt på sin model.

Glæd jer til at se Lars Physants spændende fortolkning af Thorvaldsens selvportrætstatue Bertel Thorvaldsens selvportrætstatue med Håbets gudinde, 1839.